Kunst in de Tuinen 2022

Ben jij kunstenaar en wil je meedoen met kunst in de tuinen 2022 ?

Wij zoeken nog enkele deelnemers voor deze unieke expositie.

DIRECT AANMELDEN

De expositie “Kunst in de Tuinen” wordt dit jaar voor de 6e keer georganiseerd door Beleef Exmorra. Beleef Exmorra is een onderdeel van Dorpsbelang Exmorra en is in het leven geroepen om Exmorra te promoten en levendig te houden voor zowel bezoekers en bewoners van dit mooie dorp.
Dit gebeurt onder andere door de expositie “Kunst in de Tuinen” waarbij kunstenaars met verschillende disciplines hun kunst vertonen in de tuinen en buitenruimte van Exmorra. De kunstwerken liggen langs “It Eksmoarster Rûntsje”, een gezellige wandelroute door het dorp met diverse items zoals bijvoorbeeld een Community Art Tree, vlindertuin, vogelhuisjesboom….etc.

De expositie begint op zaterdag 14 mei en eindigt op vrijdag 5 augustus.
De kunstwerken zijn te bewonderen vanaf de straat, waardoor de expositie vrij toegankelijk is en makkelijk bereikbaar.
De kosten voor deelname bedragen € 35,00.

Promotie

De promotie voor de “Kunst in de Tuinen” bestaat uit redactionele artikelen naar verschillende media.
Elk jaar worden er posters en flyers gemaakt en verspreid. Natuurlijk worden deze ook onder de kunstenaars verdeeld voor een nog grotere verspreiding.
Op de website komt een plattegrond met een overzicht van de kunstenaars inclusief een kort verhaal (ongeveer 600 tekens) met een eventuele doorverwijzing naar de website van de kunstenaar, telefoon, email en sociale media.

Hieronder een voorbeeld van hoe het eruit komt te zien. We vragen enkele foto’s (max. 4) in het formaat 400×600 px. Eventueel bewerken wij de foto tot een juist formaat. Een portretfoto (in actie) erbij heeft de voorkeur. Om verwarring te voorkomen kun je de foto’s direct een herkenbare naam geven bijv. alwin overwater kind met vlinder 

Marian Menting

Beeldhouwen

Ik ben Marian Menting en ben beeldhouwer in steen, ik heb in Utrecht mijn atelier, waar ik naast dat ik er zelf werk ook cursussen en workshop geeft, en ruimte bied aan gevorderde om zelfstandig te werken in een open werkplaats.
Daarnaast exposeer ik regelmatig met mijn beelden zowel in binnen als in buiten locaties.
Beeldhouwen geeft me rust in deze woelige wereld, inspiratie vind ik overal om me heen in mijn dagelijks leven. Ik zet mijn gedachten en emoties om in beelden. Dan ontstaan er abstracte maar ook realistische beelden. Daarnaast vind ik het inspirerend om les te geven, en met mensen te werken.

Alwin Overwater

Glaskunst

Glasblazer – Glaskunstenaar Alwin Overwater maakt veel in opdracht voor allerlei gelegenheden. In overleg met de klant wordt alles besproken om een persoonlijk ontwerp te creëren met symboliek. Daarnaast maakt hij ook vrij werk waar hij zijn creativiteit en kunstzinnigheid de vrij loop kan laten gaan. Kom langs in de glasblazerij in Exmorra ontdek dat het ambacht glasblazen langzaam overvloeit in ware glaskunst.

Klik hieronder op de knop AANMELDEN en vul de gevraagde gegevens in of mail ze door naar info@beleefexmorra.nl Later zijn natuurlijk aanvullingen en/of wijzigingen mogelijk.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar info@beleefexmorra.nl

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de expositie?

De expositie is bijna 3 maanden te bezichtigen en begint op zaterdag 14 mei en eindigt op vrijdag 5 augustus.

Is er een thema voor de expositie?

We krijgen vaker de vraag of er met een thema wordt gewerkt. Hier hebben we eigenlijk nooit gebruik van gemaakt, maar wellicht is dit een idee voor volgende edities van Kunst in de Tuinen.

Hoe zit het met de promotie?

Er zullen redactionele artikelen verspreid worden naar diverse media. Tevens zal op sociale media voldoende aandacht worden gegeven.
Qua drukwerk worden er posters en flyers afgedrukt en verspreid.

Wat zijn de kosten?

De kosten bedragen € 35,00. Hiervoor krijgen de deelnemers een verzorgde expositie met de nodige promotie.

Mogen de kunstwerken verkocht worden?

Natuurlijk mogen de kunstwerken verkocht worden met als enige opmerking dat de expositie tot 5 augustus duurt. Weghalen van het kunstwerk kan pas na de expositie of de kunstenaar wisselt het om voor een vergelijkbaar kunstwerk.

Wie regelt de verkoop?

De kunstenaar regelt zelf de verkoop en afhandeling. Wij als organisatie vragen dan ook geen provisie. Geïnteresseerden zullen we passend doorverwijzen.

Zijn de kunstwerken verzekerd?

Nee, een eventuele verzekering zal de kunstenaar zelf moeten regelen. Zover wij weten is er in de afgelopen jaren 1 keer schade gemeld aan een object dat in de openbare buitenruimte stond.

We doen onze best om de juiste plek te vinden voor de verschillende kunstwerken.