Voor het derde jaar houden bedrijven, hobbyïsten en creatievelingen hun deuren open om hun kunsten te vertonen en wellicht een demonstratie te geven. Dit jaar valt de Open Dag gelijk met de opening van It Eksmoarster Rûntsje op zaterdag 14 mei van 12.00 tot 17.00 uur.

Extra activiteiten dit jaar zijn de vliegershow van Albert Trinks met De Witte Wieven, een demonstratie van radiografisch bestuurbare vrachtwagens, shovels…….etc in Dorpshuis It Honk en een demonstratie Palingroken door Durk Bakker.

Leuk om een keer te bezoeken is het dynamische en jonge Melkveehouderij Captein. In de nieuwe, moderne stal met sleufsilo’s is plaats voor 175 koeien met aandacht voor dierwelzijn en gezondheid. Door de half open zijkant zijn zelfs in de winter de koeien goed te zien en zomers lopen ze natuurlijk buiten. Voor technische vragen zijn leveranciers aanwezig.
Op de Open Dag is er een spannende speurtocht voor kinderen en kunnen ze kalfjes en lammetjes aaien.

De Witte Wieven van Exmorra

Witte Wieven zijn mythische wezens uit sages over spoken en geesten die uit mistflarden omhoog komen in moerasgebieden en onheil brengen. Op zaterdag 14 mei laat vliegeraar Albert Trinks zijn Witte Wieven opstijgen vanuit het oude moeras van Exmorra. Een wonderlijk schouwspel waarbij de wind alles tot zijn verbeelding laat komen. Hoog in de lucht of juist mystiek laag bij de grond…..

Demonstratie radiografische Trucks, Kranen, Shovels …….etc

RC Truck Team Fryslân is een kleine, enthousiaste groep modelbouwers die, mede in clubverband, realistische schaalmodellen van 1:14 maken van onder andere vrachtwagens, kranen, shovels…….enz.
Aangezien gedreven mannen ook willen rijden, graven, hijsen en bijvoorbeeld grond verzetten, hebben ze een schitterende baan gemaakt waar ze al deze werk-zaamheden kunnen uitvoeren. Zaterdag 14 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur wordt er een demonstratie van RC Truck Team Fryslân gegeven in Dorpshuis ’t Honk in Exmorra. Zeker de moeite waard om even binnen te lopen en misschien loopt u zelf ook wel warm voor de model-bouw en worden jongensdromen werkelijkheid.